Home Feed
Home
Search
Search
Add Review, Blurb, Quote
Add
Activity
Activity
Profile
Profile
Asaja

Asaja

Joined November 2016

Begränsar utbudet till e-böcker som finns att låna på bibblan, och serier, och vad min bokklubb väljer.
quote
Asaja
Mitt liv som gift | Anna Mannheimer
post image

Och så sitter jag och skrattar för mig själv även när jag läser... 😂😂

Jejalena 😂😂😂 5y
1 like1 stack add1 comment
blurb
Asaja
En man som heter Ove | Fredrik Backman
post image

Har den här på ljudbok just nu. Försöker låtsas att jag pratar i telefon med någon som säger något roligt när jag skrattar högt för mig själv 😀

review
Asaja
Den tredje rsten | Cilla Borjlind, Rolf Brjlind
post image
Mehso-so

Jag såg Springfloden som TV-serie men orkade inte vänta på fortsättningen så jag läste del två istället. Det märks att författarna är vana manusförfattare, boken är skriven på ett sätt som gör att det är jättelätt att se scenerna framför sig och jag kan tänka mig att de hade en plan för TV redan när de började med första boken. Tror nog jag väntar på del tre på TV...

review
Asaja
Svarthuset | Peter May
Mehso-so

Jag kan inte riktigt bestämma mig om den här. Bra deckare och bra uttänkt historia. Men ärligt Peter May, att beskriva en ommålad båt som en "uppsminkad gammal h*ra" känns inte så fräscht. Inte heller att beskriva en tonårspojkes tankar kring sex i termer om att hon äntligen kommer ge med sig eller att prata om pojkars tonårshormoner som att de inte vet vad de gör...

review
Asaja
terstoden av dagen | Kazuo Ishiguro
Mehso-so

Läsning till bokklubben och jag är så sugen på att diskutera denna för jag kan inte bestämma mig. Så brittisk lågmäld men ändå en hel del mellan raderna.

review
Asaja
Pickpick

Läs läs läs! Vilken speciell kvinna! Som inte borde falla så i glömska som hon gjort.

2 likes1 stack add
review
Asaja
I stoft och aska | Anne Holt
post image
Pickpick

Anne Holt är den deckarförfattare som jag verkligen har följt alla böcker av. Även om den här boken var lite förutsägbar så gillar jag verkligen den nya karaktären Henrik Holme som hon introducerade i förra boken. (Hon har också varit justitieminister, bara en sån sak!)

Jejalena Det kanske inte är boken som är förutsägbar. Det är kanske du som har läst alldeles för långa deckare;) 5y
1 like1 comment
review
Asaja
Swede Hollow | Ola Larsmo
post image
Pickpick

Äntligen med läsplatta igen! Och som andra bok på plattan blev det Swede Hollow. Den här hade jag svårt att lägga ifrån mig. Spännande att läsa om dem som inte skrev några Amerikabrev hem för att de skämdes för mycket om hur de hade det.

Jejalena Den är jag sugen på att läsa. 5y
3 likes1 stack add1 comment
review
Asaja
Kemisten | Stephenie Meyer
Bailedbailed

Jag var mest tvungen att läsa ut den för att se om plotten var så förutsägbar som det verkade, det var den... Karaktärerna är inte trovärdiga alls, hon skriver dem på samma sätt som i Twilight och det funkar inte när det ska handla om vuxna. Typ: "Oj, vad är det som händer med mig. Det är så konstigt i magen när jag ser honom. Jag måste ha ätit något..." ?

Jejalena Irriterande med dåligt uppbyggda karaktärer. Värre än dålig handling. 6y
Asaja Men äsch, det har ju hamnat på fel bok @Jejalena. Det var ju Kemisten jag läste klart, ändrat det nu. (edited) 6y
Jejalena @Asaja jag förstod från recensionen. Gick du några arga brev från twillgthfans under tiden det stod fel? 6y
2 likes3 comments
blurb
Asaja
Kemisten | Stephenie Meyer

Alltså den här inte bra, men hon lyckas på något sätt lura mig att jag måste veta hur det går. Och jag har lagt ner mina tre senaste böcker så jag kanske ska läsa klart den.

blurb
Asaja

Kör på med ännu en novellsamling som stått i bokhyllan länge. Nick Hornby är editor, och Colin Firth har skrivit en av novellerna (!).

review
Asaja
Den perfekte vnnen | Jonas Karlsson
post image
Pickpick

Vet inte varför denna stått oläst i bokhyllan så länge och novellsamlingar kan verkligen vara ett så fantastiskt format. Håller helt med recensenten ovan, novellen rummet var favoriten.

Jejalena På nåt sätt har noveller inte varit min form hittills. Har en Murakami liggande på sängbordet i flera år. En riktigt vacker bok som jag inte vet varför jag inte läst. Sen har jag hört recension av en bra novellsamling i Mellan raderna. Nu skriver du fint om detta. Kanske dags för mig att gr mig på noveller... 6y
4 likes1 stack add1 comment
review
Asaja
Pickpick

Men jag blev så pass intresserad av den förra boken att jag fick på den första i "serien". Och den här gillade jag! Gick snabbt att läsa! Men personerna i den förra stannar ändå kvar i minnet längre. Får väl ge mig i kast med boken som släpptes som nummer två...

review
Asaja
Elva dagar i Berlin | Hakan Nesser
Mehso-so

Jag kan inte bestämma mig om den här boken. En del av storyn var jättebra, den andra sådär. Det är det här magisk realism. Jag gillar övernaturliga saker, men här är det så oklart om det är det eller bara oklarheter...

Jejalena :):):) magi eller oklarheter 6y
1 like1 comment
blurb
Asaja
Elva dagar i Berlin | Hakan Nesser
post image

Äntligen en bok som jag har svårt att lägga ifrån mig, alldeles för många halvtråkiga böcker det senaste. Och med bästa läsesällskapet - sovande bebis.

1 like2 stack adds
quote
Asaja
Lykttndaren | Pontus Ljunghill
post image

När ens jobb är med i deckaren man läser! (Och eftersom boken utspelar sig 1923 så är namnet helt i sin ordning för en gång skull ?.)

review
Asaja
Ladivine: A novel | Marie Ndiaye
post image
Mehso-so

Den här boken lämnar mig förvirrad. Älskade första halvan, andra halvan blev mest massor lösa trådar. Eller så förstod jag inte riktigt. Det var en annorlunda läsupplevelse. Den handlar mycket om föräldra-barn-relationer och det bästa med den är att jaget växlar mellan generationerna i boken liksom min egen identifikation som barn eller dom förälder. Som tur var hade jag inte läst beskrivningen för jag tycker den berättar alldeles för mycket.

Jejalena Jag gillade omslaget på en av utgåvor, nästan att man väljer att läsa boken. Sen såg jag flera olika omslag, alla jättebra men skiljer sig så väldigt från varandra. Man blir nästan förvirrad med vad man ska förvänta sig för bok. 6y
1 like1 comment
review
Asaja
Utmarker | Arne Dahl
Mehso-so

Vet inte vad jag ska tycka. Mycket välskriven, gillade poliserna men gillade verkligen inte deckarplotten. Den kändes så otroligt overklig.

Jejalena Har aldrig läst Arne Dahl. Är det en del i en serie, eller helt fristående? 6y
Asaja Den här ska vara första delen i en ny serie. Har inte riktigt bestämt mig om jag ska läsa nästa @Jejalena. Den slutade med en cliffhanger tyvärr. 6y
1 like2 comments
review
Asaja
Fjrilseffekten | Karin Alvtegen
Panpan

Den här gick snabbt och läsa, men jag tror jag läste mest för att bli av med den. Så väldigt platt på något sätt. Var inte alls intresserad av hur den skulle sluta, men jag har svårt att ge upp en bok.

Jejalena Tråkigt! Beskrivningen ser väldigt intressant ut... 6y
1 like1 comment
blurb
Asaja
Utmarker | Arne Dahl
post image

Har lite svårt att släppa min deckare. Hoppas barnet håller med om planen att sova hela tågresan.

Jejalena Vad mysigt det ser ut! Hoppas du får en harmonisk litterär tågresa! 6y
1 like1 comment
review
Asaja
En droppe midnatt | Jason Diakit
post image
Pickpick

Jasons bok stannar verkligen med mig trots att den stundtals är lite ojämn. En del kapitel känns ihopkrafsade för att de "ska" vara med. Men framförallt slås jag av det kärleksfulla porträttet av hans pappa.

Jejalena Jag har den på läslistan sen innan. Jag tror att jag väntar lite med den. Har en känsla att det är många orättvisor i den... 6y
Asaja Det är det @Jejalena. Men den är ändå hoppfull och fin. Lade precis ner en bok där den ena personen hade massor ångest och den andra var alkoholiserad och hade massor ångest... 6y
1 like1 stack add2 comments
review
Asaja
1947 | Elisabeth sbrink
post image
Mehso-so

Började med denna av Augustprisnomineringarna. Jag kan inte riktigt bestämma mig. Otroligt lärorikt och skrivet på ett sätt som var lättläst, men trots all skit 1947 så berörde den mig inte riktigt. Och den stannar inte riktigt kvar hos nig heller. Men otroligt snygg framsida!

blurb
Asaja
post image

Bästa sällskapet till matlagningen! Enligt mig bästa bokpodden och med den bästa kokboken för en vego-familj! (Mera Vego på svenska.)

blurb
Asaja
Binas historia | Maja Lunde
post image

Efter att ha avslutat den här vill jag bara läsa mer om bin. Håller de på att försvinna på riktigt? Vad är Colony Collapse Disorder?

1 like1 stack add