Home Feed
Home
Search
Search
Add Review, Blurb, Quote
Add
Activity
Activity
Profile
Profile
Den tredje rösten
Den tredje rösten | Cilla Borjlind, Rolf Börjlind
4 posts | 4 read | 4 to read
Marseille. En blind kvinna hittas brutalt styckmördad i ett strövområde. Hon har tidigare arbetat på cirkus som target girl för en knivkastare. Mordet drabbar en nära vän till den före detta polisen Tom Stilton. Tillsammans beslutar de sig för att ta reda på vad som hänt.??Samtidigt hittas tulltjänstemannen Bengt Sahlman hängd i sitt hem i Rotebro. Polisen konstaterar snart att det rör sig om ett fingerat självmord och sätter dådet i samband med ett parti droger som tullen beslagtagit. Utredningen hamnar hos Mette Olsäter som ingår i ledningsgruppen för en internationell operation mot illegal droghandel på nätet.??Den unga polisen Olivia Rönning kommer i kontakt med mordet på Sahlman, men följer andra spår än huvudutredningen. Spår som leder henne in i riskkapitalismens cyniska värld. Hon upptäcker att motivet till mordet finns att hitta i kretsar som tjänar grova pengar på att mjölka det svenska välfärdssystemet.??Men hennes spår korsas av trådar från Stilton och Abbas el Fassis privata undersökning i Marseille. Stilton och Rönning inser att mordgåtorna hänger ihop och börjar samarbeta för att lösa dem.??Efter den framgångsrika debuten med Springfloden är Cilla och Rolf Börjlind tillbaka med en minst lika stark uppföljare.
Amazon Indiebound Barnes and Noble WorldCat Goodreads LibraryThing
blurb
Tove_Reads
Third Voice | Rolf Börjlind, Cecilia Börjlind, Hilary Parnfors
post image

I thoroughly recommend this series to everyone who‘s into police procedural, crime, Nordic noir, thriller, murder novels... This is the second book in the series. The main characters are so imperfect that it makes them perfect characters for a book like this. I need to move on to book number three soon!

EadieB My library has a bunch of DVD‘s and 1 book (edited) 5y
Andrew65 Thanks for my information, my library has the first two. @EadieB (edited) 5y
Tove_Reads @andrew65 Not sure the rest are translated yet. But, this is something I know you‘ll enjoy @EadieB 5y
24 likes1 stack add3 comments
review
Asaja
Den tredje rösten | Cilla Borjlind, Rolf Börjlind
post image
Mehso-so

Jag såg Springfloden som TV-serie men orkade inte vänta på fortsättningen så jag läste del två istället. Det märks att författarna är vana manusförfattare, boken är skriven på ett sätt som gör att det är jättelätt att se scenerna framför sig och jag kan tänka mig att de hade en plan för TV redan när de började med första boken. Tror nog jag väntar på del tre på TV...

review
MissDobriner
Den tredje stemme | Cilla og Rolf Börjlind
post image
Pickpick

I just finished these two books:) If you like crime books, you have to read them:D

review
ErikasMindfulShelf
Den tredje rösten | Cilla Borjlind, Rolf Börjlind
post image
Pickpick

Started a new (for me) Swedish detective series. Read the first two back to back. 4 🌟I usually take a break before reading another book by the same author, but I borrowed the second one so wanted to read it quickly.