Home Feed
Home
Search
Search
Add Review, Blurb, Quote
Add
Activity
Activity
Profile
Profile
Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin
Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin: Sairaus | Jonas Gardell
1 post | 2 read
Surumielinen, mutta silti ihanan kaunis romaani. Gardellin AIDS-trilogian toinen osa Sairaus vie lukijan yhä lähemmäs ensimmäisen osan nuoria miehiä. Tarina tulee iholle, ja painuu suoraan sydämeen. Sairaus on ihmeellinen kirja, jossa Gardell yhdistää mestarillisen ajankuvan 80-luvusta äärimmäisen koskettaviin rakkauskuvauksiin ja kohtauksiin sairaaloiden eristyshuoneissa. Tarinan keskiössä on pieni tukholmalainen homoyhteisö, erityisesti Rasmus ja Benjamin. Se kertoo homorutoksi tuolloin kutsuttuun aidsiin sairastuneiden miesten kohtaloista sekä heidän rakkaistaan. Ja silti lukijasta tuntuu, että tämä kaikki on tapahtunut minulle ja läheisilleni. Ravistellen, mutta hellästi. Jonas Gardell (s. 1963) on Ruotsin suosituin koomikko ja erittäin suosittu, kymmenille kielille käännetty kirjailija sekä teologian kunniatohtori. Gardell on naimisissa Mark Levengoodin kanssa. Pariskunnalla on kaksi lasta.
Amazon Indiebound Barnes and Noble WorldCat Goodreads LibraryThing
Pick icon
100%
review
PageShifter
post image
Pickpick

This book tells about impact of AIDS in Stockholm's gay community in the early 1980s. Several young men died and that's said this was devastating to read. I was so worried for characters who I cared about.

Sometimes I didn't like how the timeline changed suddenly, and sometimes only for couple of sentences. But sometimes it worked really well.

#Pantone2022 #SeriesRead2022

TheSpineView Great job 2y
13 likes2 comments